Kompleksowy i przyjazny dla użytkownika:

cyfrowy serwis firmy ContiTech dotyczący napędów

Frankfurt, wrzesień 2014 r.Strona internetowa ContiTech o częściach zamiennych do samochodów teraz w 16 językach • Product Information Center w nowej odsłonie: jeszcze więcej możliwości • Aplikacja do prezentacji komponentów napędu w 3D na wyświetlaczu smartfona

Firma ContiTech, specjalista w dziedzinie technologii napędów, dzieli się swoją wiedzą, wykorzystując w tym celu wszechstronne możliwości multimediów. Przedsiębiorstwo zmodernizowało i zoptymalizowało sprawdzone kanały – Product Information Center (PIC) i stronę internetową – poszerzając je o nową aplikację. Umożliwia ona wyświetlenie treści generowanych komputerowo (augmented reality) na wyświetlaczu smartfona. Po raz pierwszy będzie ją można przetestować na targach Automechanika.

Kompleksowy i przyjazny dla użytkownika: cyfrowy serwis firmy ContiTech dotyczący napędów

Przejrzyste, łatwe w nawigacji i atrakcyjne wizualnie: portal i aplikacje ContiTech.

(JPG | 300dpi | ca. 16x10 cm | 3.2 MB)

Witryna internetowa w nowej szacie graficznej

Firma ContiTech całkowicie zmieniła oprawę graficzną strony internetowej z komponentami do napędów pasowych na rynek części zamiennych do samochodów. „Zredukowaliśmy treści do istotnych informacji i nadaliśmy stronie bardziej przejrzystą strukturę“, mówi Markus Pirsch, kierownik działu marketingu. Pasek nawigacji zawiera przegląd grup produktów i usług serwisowych. Także Product Information Center (PIC) i katalog online dostępne są w pasku nawigacji. Wynik: platforma jest bardziej czytelna, łatwa w nawigacji i bardziej atrakcyjna wizualnie.

Do oferty internetowej można dotrzeć także przez witrynę ContiTech i Continental, jednak najprościej bezpośrednio pod adresem www.contitech.de/aam. Strona jest dostępna w 16 językach. Jako nowe doszły: rumuński, niderlandzki, chorwacki, fiński, grecki i czeski.

W 16 językach: Product Information Centre w nowej odsłonie

Oprócz nowej witryny internetowej pracujemy obecnie nad reorganizacją katalogu online i Product Information Center (PIC), aby były jeszcze bardziej przyjazne dla użytkownika. Nowy katalog online zostanie wkrótce udostępniony, a PIC w nowej odsłonie wystartuje za kilka tygodni. „Podobnie jak strona internetowa centrum PIC będzie dostępne w 16 różnych językach“, mówi Jens Heitkemper z działu marketingu. „Ponad 2,5 miliona odwiedzin na stronie w 2013 roku uświadomiło nam, jak popularne jest centrum. Poprzez nowe wersje językowe chcemy ułatwić dostęp większej liczbie użytkowników.“ I nadal będzie on prosty: na stronie www.contitech.de/pic po wprowadzeniu numeru artykułu wyświetlają się wszystkie istotne i zawsze aktualne informacje – bez uprzedniego logowania. Do pobrania szczegółowych instrukcji montażu, tak zwanych „Technical Instructions“, potrzebny jest kod z opakowania produktu. Poprzez kod QR na opakowaniu produktu można uzyskać dostęp do mobilnej wersji centrum z urządzeń mobilnych.

Aktualnie unowocześniamy również centrum PIC, dopasowując je od strony wizualnej i praktycznej do nowej strony internetowej.

(JPG | 300dpi | ca. 18x13 cm | 3.7 MB)

Augmented reality na smartfona

Nowa aplikacja dopełnia ofertę multimedialną eksperta w dziedzinie napędów dla rynku części zamiennych do samochodów. Oprogramowanie ContiTech na smartfona umożliwia dostęp do rysunków zestawieniowych i grafik 3D, które można obracać i przesuwać. Obok tak zwanych treści augmented reality użytkownicy mogą również wyświetlać filmy animowane. Dzięki tym cyfrowym możliwościom aplikacja uzupełnia nową broszurę „Pasy i komponenty. Technika – Wiedza – Porady“. „Połączenie obu kanałów informacyjnych umożliwia szerokie rozeznanie pod kątem budowy, działania i parametrów technicznych pasków i komponentów napędów pasowych oraz ich optymalnego zastosowania“, mówi Heitkemper.