Oryginalne zawieszenia pneumatyczne ContiTech

spełniają najwyższe wymagania jakościowe

Frankfurt, wrzesień 2014 r.Liczba numerów katalogowych zawieszeń pneumatycznych na rynku części zamiennych przekroczyła już 2000 pozycji • Oryginalne zawieszenia pneumatyczne są zgodne z wytycznymi producentów OEM • Tania marka stanowi alternatywę dla nieoryginalnych zawieszeń pneumatycznych

Strategia firmy ContiTech Air Spring Systems zakłada poszerzenie programu produktów na rynku części zamiennych do systemów zawieszeń pneumatycznych. Na całym świecie firma zwiększyła liczbę pozycji katalogowych przeznaczonych na rynek części zamiennych z 1600 na 2000, oferując tym samym niemal wszystkie produkty z systemów zawieszeń pneumatycznych dostępnych na rynku wtórnym. „Trzy niezależne marki stanowią filary, na których opiera się nasz program produktów, perfekcyjnie dopasowanych do różnych potrzeb naszych klientów na rynku części zamiennych”, wyjaśnia Alexander Papadimitriou, kierownik niezależnego segmentu rynku wtórnego w firmie ContiTech Air Spring Systems.

Oryginalne zawieszenia pneumatyczne ContiTech spełniają najwyższe wymagania jakościowe

Dzięki strategii wielu marek ContiTech może zapewnić wysokiej jakości alternatywę do podrzędnych imitacji zawieszeń pneumatycznych. Do tych produktów zaliczają się przykładowo zawieszenia pneumatyczne marki wysokiej jakości PHOENIX, idealnie dopasowane do potrzeb rynku części zamiennych.

(JPG | 300dpi | ca. 18x13 cm | 657 KB)

Zawieszenia pneumatyczne marki premium ContiTech dostarczają bazowej wiedzy technologicznej jako OEM. Ponieważ mamy tutaj do czynienia z oryginalnym zawieszeniem pneumatycznym, opracowanym z myślą o oryginalnym wyposażeniu nowych pojazdów, marka ContiTech jest gwarantem spełnienia najwyższych wymogów jakościowych producentów pojazdów również na rynku części zamiennych. Klienci rynku wtórnego czerpią korzyści z kompetencji rozwojowych ContiTech, nabytych w drodze ścisłej współpracy z producentami i wykorzystywanych do rozwoju nowych rozwiązań produktowych. „Żadna inna marka zawieszeń pneumatycznych nie jest tak często kopiowana i nie ma takiej numeracji katalogowej, co ContiTech”, stwierdza Papadimitriou. „To jest dla nas wyraźnym sygnałem, że nasz program produkcyjny wyznacza standardy rynkowe – wszakże kopiowane są tylko produkty z górnej półki”.

Zawieszenia pneumatyczne marki premium PHOENIX są idealnie dopasowane do wolnego rynku części zamiennych. Ich koncepcja wyrasta z naszego ponad 50-letniego doświadczenia w produkcji oryginalnych części dla znanych producentów branży motoryzacyjnej. Wysoka elastyczność w rozszerzaniu asortymentu oraz oferta dodatkowych produktów, np. zestawów śrub lub specjalnych przyłączy powietrza, dopasowanych do danego typu zawieszenia pneumatycznego, to wyróżniki marki PHOENIX.

„Sięgając po markę premium ContiTech oraz markę wysokiej jakości PHOENIX nasi klienci mogą skorzystać z dodatkowej oferty usług, np. szkoleń produktowych czy wsparcia marketingowego”, wyjaśnia Papadimitriou. „Ponadto w przypadku tych produktów na życzenie możemy zaproponować przesyłkę ekspresową”. Produkt, który znajduje się w magazynie, na życzenie klienta możemy przesłać w ciągu 24 h w dowolne miejsce na terenie Niemiec oraz w ciągu 48 h do dealera rezydującego w dowolnym kraju UE. Jeszcze szybciej funkcjonują ekspresowe dostawy nocne. Kto zamówi przesyłkę telefonicznie do godziny 14.00, ten można otrzymać towar nawet przed godz. 8.00 następnego dnia.

„Nasz portfel produktów uzupełnia marka PRIME-RIDE®. Jest ona korzystną cenowo alternatywą dla użytkowników głównie starszych modeli pojazdów, stanowiąc sensowne uzupełnienie naszych produktów wysokiej jakości i z grupy premium”, wyjaśnia Papadimitriou. „Dlatego w 2015 r. również planujemy rozszerzyć nasz obecny asortyment produktów o dalsze artykuły tej marki”.