Produkty i serwis najwyższej jakości ContiTech

wiedza i doświadczenie w dziedzinie napędów

Frankfurt, wrzesień 2014 r.Firma ContiTech poszerza asortyment – również w przypadku zestawów pasków zębatych z pompą wody • Oferta nowych, kompletnych programów komponentów do napędów dodatkowych • Aktualne oprogramowanie, broszury i szkolenia stanowią wsparcie dla warsztatów

Od specjalisty w dziedzinie pasków po eksperta w dziedzinie komponentów napędów pasowych: ContiTech Power Transmission Group konsekwentnie rozbudowuje swoje kompetencje na rynku części zamiennych do samochodów. Klienci zyskują dzięki całościowemu know-how, szerokiej palecie usług serwisowych i coraz szerszemu spektrum komponentów do napędów o jakości wyposażenia fabrycznego. Przedsiębiorstwo zdecydowało się zaprezentować swoje szerokie kompetencje w dziedzinie napędów również na targach Automechanika.

Produkty i serwis najwyższej jakości ContiTech – wiedza i doświadczenie w dziedzinie napędów

Jakość oryginału to pewność dla warsztatu: zestaw rozrządu z pompą wody ContiTech.

(JPG | 300dpi | ca. 13x18 cm | 468 KB)

Rozwiązania w zestawach dla profesjonalistów

Firma ContiTech jest dla klientów centralnym partnerem do kontaktów na rynku części zamiennych. „Chcemy oferować produkty najwyższej jakości w szerokich pakietach, żeby umożliwić naszym partnerom handlowym i warsztatom wydajną pracę“, mówi Markus Pirsch, kierownik działu marketingu części zamiennych do samochodów w ContiTech Power Transmission Group. Coraz bogatszy program zestawów to ważny krok na tej drodze. W centrum uwagi znajdują się zestawy pasków zębatych z pompą wody. Tylko jeśli oba komponenty są wysokiej jakości i całkowicie sprawne, można zagwarantować prawidłowe działanie silnika. Kompletne pakiety firmy ContiTech z paskiem zębatym, krążkami napinającymi i zwrotnymi, osprzętem i pompą wody ułatwiają profesjonalnym warsztatom jednoczesną wymianę wszystkich komponentów w napędzie pasowym. Części są do siebie idealnie dopasowane i nie trzeba ich zamawiać osobno. Firma ContiTech dostarcza teraz również produkty z dziedziny napędów dodatkowych. Po raz pierwszy przedsiębiorstwo zaprezentuje nowy program zestawów z paskiem wielorowkowym i napinaczem na targach Automechanika. Oferta blisko 100 kompletnych pakietów pokrywa dużą część najczęstszych zastosowań dla komponentów napędu.

Zestawy montażowe dodatkową zaletą dla warsztatów

W przeszłości wymiana tłumików drgań skrętnych prowadziła często do pytania, jaki materiał mocujący pasuje do danej tarczy pasowej. Odpowiedzią są nowe zestawy montażowe firmy ContiTech. Do większości tłumików drgań skrętnych z palety produktów ContiTech, do których potrzebne są nowe śruby, warsztaty w Europie mogą teraz szybko i wygodnie zamówić jeden z 36 dopasowanych zestawów. „Taki serwis uwalnia naszych klientów od wielu problemów. I to jest właśnie nasz cel: chcemy wdrożyć strategię jakości ContiTech w najdrobniejszych szczegółach – poprzez nasze produkty i usługi“, wyjaśnia Markus Pirsch.

(JPG | 300dpi | ca. 13x18 cm | 468 KB)

Skumulowana wiedza o napędach pasowych

Firma ContiTech udostępnia warsztatom i partnerom handlowym szerokie know-how we wszechstronnym pakiecie działań. Centrum Informacji o Produkcie (ang. Product Information Center, PIC) koncentruje informacje o produkcie i pomoc w montażu, dostępne obecnie w 16 językach. Nowa broszura „Paski i komponenty. Technika – Wiedza – Porady“ stanowi kompendium wiedzy o komponentach napędów pasowych dla profesjonalistów. Objaśniono w niej budowę pasków zębatych, pasków wielorowkowych i komponentów, takich jak krążki i pompy wody oraz prawidłowe postępowanie z produktami z dziedziny napędów pasowych. Bardziej szczegółowych informacji dostarcza ekspercki program szkoleniowy. Zainteresowanych wprowadza się w temat napędów na szkoleniu technicznym, podczas gdy na technicznym treningu praktycznym objaśnia się szczegółowo serwis i wymianę pasków. Uczestnicy trenują wówczas na prawdziwych silnikach.