W cyfrowej sieci: nowe oferty usług na rynku części

zamiennych do systemów zawieszenia pneumatycznego

Frankfurt, wrzesień 2014 r.Numery GTIN umożliwiają szybką identyfikację i ułatwiają magazynowanie • Popularna aplikacja sieciowa do zastosowania na rynku części zamiennych do systemów zawieszenia pneumatycznego jest teraz dostępna w kilku dodatkowych językach

Firma ContiTech Air Spring Systems rozszerza swoją ofertę usług w technologii cyfrowej, przeznaczoną na rynek części zamiennych do systemów zawieszenia pneumatycznego. Od 2014 r. zawieszenia pneumatyczne otrzymują etykietę produktową z Globalnym Numerem Jednostki Handlowej – GTIN (Global Trade Item Number). Skanowanie odwzorowanego kodu paskowego pozwala odczytać informacje o produkcie. Takie rozwiązanie ułatwia zarządzanie magazynem. „Kody GTIN są rozpowszechnione na całym świecie i stanowią w wielu firmach bazę automatycznych systemów zarządzania magazynem”, stwierdza Alexander Papadimitriou, kierownik niezależnego segmentu rynku wtórnego w firmie ContiTech Air Spring Systems. „Również wielu naszych kontrahentów stosuje ten system i korzysta już z zalet związanych z kodowaniem naszych produktów”.

W cyfrowej sieci: nowe oferty usług na rynku części zamiennych do systemów zawieszenia pneumatycznego

(JPG | 300dpi | ca. 30x20 cm | 2.4 MB)

Do każdego numeru referencyjnego systemu zawieszenia pneumatycznego firma ContiTech utworzyła własny numer GTIN. Ten kod umożliwia, w każdym momencie, jednoznaczną identyfikację produktów i jednostek opakowań. A to eliminuje pomyłki w doborze części i wprowadzaniu danych. Takie rozwiązanie znacznie przyspiesza proces przyjęcia i wydania towarów z magazynu.

Mobilna wyszukiwarka produktów w kolejnych wersjach językowych

Dodatkowo firma ContiTech Air Spring Systems rozbudowała swoją niezwykle popularną aplikację sieciową. Wersja na rynek europejski jest już teraz dostępna w kolejnych wersjach językowych. Oprócz języka niemieckiego i angielskiego można wybrać teraz wersję w języku hiszpańskim, portugalskim, włoskim, polskim i rosyjskim. Aplikacja sieciowa jest dostępna we wszystkich wymienionych językach na stronie internetowej: www.contitech.de/acv-app. Można ją również pobrać bezpośrednio na smartfona, skanując odpowiedni kod QR, umieszczony na broszurach informacyjnych i w ogłoszeniach reklamowych.

Podając nazwę konkurencyjnego produktu lub numer części oryginalnego wyposażenia można dobrać w aplikacji odpowiedni system zawieszenia pneumatycznego ContiTech lub alternatywnie PHOENIX. Dodatkowo użytkownik uzyskuje dostęp do zawartych w podmenu przydatnych informacji, takich jak dane techniczne i rysunki, bazujące na wersji online katalogu ContiTech. Na życzenie możemy również udostępnić te informacje do pobrania w formacie PDF.

Popularna i przydatna: Aplikacja sieciowa ContiTech ułatwia wyszukanie właściwego zawieszenia pneumatycznego.

(JPG | 300dpi | ca. 6,5x12 cm | 1.4 MB)